Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Το ιστορικό ίδρυσης του Ε.Κ.Φ.Ε

Σύντομο ιστορικό

         Το   Ε.Κ.Φ.Ε. (Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών)   Ν. Έβρου  ιδρύθηκε το  1996 και απόκτησε υπεύθυνο και στέγη το 1997. Εγκαταστάθηκε στο ισόγειο του 1ου Γενικού Λυκείου Αλεξανδρούπολης  ταυτόχρονα με την αποχώρηση του 2ου Ενιαίου Λυκείου σε άλλες εγκαταστάσεις.
Κατά το πρώτο τρίμηνο ο χώρος που διατέθηκε για να λειτουργήσει το Ε.Κ.Φ.Ε απελευθερώθηκε από τα υλικά του Γενικού και Κλασικού Λυκείου. Στη συνέχεια έγιναν υδραυλικές και αποχετευτικές εγκαταστάσεις καθώς και συμπληρωματικές ηλεκτρολογικές εργασίες. Έγιναν βαφές  τοίχων,  ξύλινων κουφωμάτων και κιγκλιδωμάτων κατασκευάστηκαν πάγκοι εργασίας και ράφια. Αξιοποιήθηκαν παλιά θρανία , τραπέζια  και πάγκοι εργασίας. Η πληρότητα της αίθουσας Φυσικής σήμερα (έστω και με δανεικό εξοπλισμό) όσο αφορά τις εργασίες και τον εξοπλισμό της είναι περίπου 90%, της Βιολογίας περίπου 90%, της Χημείας 70% .
Σήμερα στεγάζεται στο  ισόγειο του 1ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης και φέρει την επωνυμία ΕΚΦΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ με  δεδομένη την ύπαρξη του Ε.Κ.Φ.Ε Ορεστιάδας.
Περιοχή ευθύνης του ΕΚΦΕ Αλεξανδρούπολης είναι όλα τα  σχολεία Β/θμιας (Γυμνάσια - Λύκεια-ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ ) ως και του Σουφλί
καθώς και τα Εσπερινά (Γυμνάσιο-Λύκειο) –Μουσικό Γυμνάσιο  –Επαγγελματικό  Γυμνάσιο
Τα υπόλοιπα υπάγονται στο αντίστοιχο Ε.Κ.Φ.Ε Ορεστιάδας.
Ο πρώτος υπεύθυνος  το Ε.Κ.Φ.Ε Αλεξανδρούπολης  ήταν ο κ Καραϊλανίδης Χρήστος ΠΕ4.04 (Βιολόγος) ως και το σχολικό έτος 2014-15

Από το σχολικό έτος 2015-16  και εντεύθεν υπεύθυνος είναι ο κ Κατσίκιας Νικόλαος ΠΕ4.01 (Φυσικός).

Περιστασιακά παλαιότερα στο Ε.Κ.Φ.Ε εκτός από τον υπεύθυνο υπηρετούσαν με μερική ή ολική διάθεση  εκπαιδευτικοί   και αλλων ειδικοτήτων πλήν αυτής του υπευθύνου. Έτσι βρέθηκαν να υπηρετούν και  Βιολόγος και Φυσικός και Χημικός. Τα τελευταία χρόνια όμως υπηρετεί μόνο ο υπεύθυνος ο οποίος ανεξαρτήτου ειδικότητας πρέπει να γνωρίζει τόσο το θεωρητικό όσο και το εργαστηριακό μέρος όλων των μαθημάτων Φ.Ε Γυμνασίων , Λυκείων και ΕΠΑΛ. Πέραν δε από αυτό πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά τη χρήση Η/Υ όχι μόνο ως χρήστης αλλά και  ως τεχνικός.Και φυσικά να εξυπηρετεί όλα τα σχολεία ευθύνης του με αντιδραστήρια και άλλα αναλώσιμα και να είναι σε θέση να επισκευάζει τις συσκευές που χρησιμοποιούν τα σχολικά εργαστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου